Behandeling

Algemene informatie
Behandeling voor onder andere†fysiotherapie of manuele therapie†kan tegenwoordig ook zonder verwijzing van uw arts of specialist. Er zijn hierop enkele uitzonderingen waaronder oncologiefysiotherapie en oedeemfysiotherapie. De behandelingen worden†enkel vergoed door uw zorgverzekering als u aanvullend verzekerd bent. Er zijn hierop enkele uitzonderingen. Kijk dit van tevoren na in uw polisvoorwaarden.
Voor meer informatie klik op deze link om te zien of uw fysiotherapie behandeling wordt vergoed.

Onze praktijk heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Blijkt dat u niet voor fysiotherapie verzekerd bent, dan zult u de rekening voorafgaand aan de behandeling zelf moeten voldoen. Natuurlijk kunt u uw† behandelingen ook geheel zelf betalen. Voor meer informatie klik op bovenstaande link 'of uw fysiotherapie behandeling wordt vergoed'.

Het maken van een afspraak gaat gewoonlijk telefonisch. De telefoonnummers zijn te vinden bij †"contact" of boven in uw scherm.†Hierbij is het belangrijk dat u kort aangeeft wat de klachten zijn.
Op de dag van de afspraak dient u mee te nemen:

  • evt. verwijsbrief van uw arts of specialist
  • altijd uw verzekeringspapieren van dit jaar
  • een geldig†legitimatiebewijs
  • een handdoek

Zorg dat u op tijd bent, want anders kunnen we u niet het volle half uur behandelen. Indien de patiŽnt geen Nederlands spreekt†zal†hij/zij zorg moeten dragen voor een volwassen tolk†omdat behandeling anders onmogelijk is. Na de behandeling kunt u direct een nieuwe afspraak maken en ontvangt u een afsprakenkaartje met daarop de volgende afspraak. Zo kunt u alles makkelijk bijhouden.

Wat kunt u van ons verwachten?

Over het algemeen proberen wij u zo snel mogelijk in te plannen, bij acute klachten streven we er naar u binnen 5 dagen te behandelen.
Wilt u persť door ťťn bepaalde therapeut behandeld worden, kan de wachttijd oplopen. Daar bent u dan zelf verantwoordelijk voor.

De eerst afspraak bestaat uit een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek waarbij we uw klacht(en) inventariseren. Aan de hand hiervan wordt een specifiek, op uw aandoening gericht behandelprogramma opgesteld en gemotiveerd. Door de behandelresultaten nauwkeurig te evalueren en steeds op het juiste moment de therapie aan te passen aan de veranderingen in uw klachtenbeeld, zal niet elke behandeling hetzelfde zijn. Dit geldt ook voor de adviezen en/of leefregels en oefeningen die u van ons meekrijgt. Dit alles om uw klacht zo snel en goed mogelijk te verhelpen.
Wanneer tijdens de behandeling een specialisatie nodig blijkt, wordt in samenspraak met u een afspraak gemaakt bij een collega-fysiotherapeut(e).

Tijdens afwezigheid van uw behandelend therapeut wordt u, met uw goedkeuring, behandeld door een waarnemend fysiotherapeut.

Tot slot
- Neem uw afpsraakkaartje bij elke behandeling mee.
- U dient een handdoek elke behandeling mee te nemen voor op de behandeltafel.
- U dient zorg te dragen voor goede persoonlijke hygiŽne.
- Met alle zorgverzekeraars is een contract afgesloten.†De rekeningen worden rechtstreeks ingediend bij de desbetreffende zorgverzekeraar.†
††Lees uw verzekeringspolis na, wat betreft het aantal zittingen dat vergoed wordt door de zorgverzekeraar.
- Bij verhindering 24 uur van tevoren afmelden, zodat we deze behandeling niet voor 80% in rekening hoeven te brengen.
- Wanneer u voor de eerste keer binnenkomt, meldt u zich aan, aan de balie en neemt u plaats in de wachtruimte. De fysiotherapeut komt u zelf halen.
- Indien er persoonlijke gegevens wijzigen, geef dit door aan de behandelend therapeut(e).
- Indien u oefent in de oefenzaal, trek makkelijk zittende kleding aan en gebruik schone schoenen met een lichte zool.
- Douches en omkleedruimtes zijn aanwezig in de praktijk
- U bent zelf verwantwoordelijk voor uw eigendommen. U kunt eventueel gebruik maken van de kluisjes in de omkleedruimtes.