Fysiotherapie Vergoeding

Vraagt u zich af of u zich aanvullend moet verzekeren voor fysiotherapie?
Op deze pagina leest u precies hoe het zit

Wel of geen aanvullende verzekering voor fysiotherapie in 2015?
Of u een aanvullende verzekering nodig heeft, hangt af van uw zorgbehoefte en het risico dat u loopt op een aandoening.
Indien u vaak klachten heeft of meer risico hebt om klachten te krijgen is het raadzaam om u (goed) aanvullend te verzekeren voor fysiotherapie.
Fysiotherapie wordt namelijk maar beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Veel Nederlanders hebben dan ook een aanvullend pakket voor fysiotherapie.
Er zijn echter ook mensen die de kosten voor fysiotherapie zelf betalen. De kosten hiervan ziet u in onderstaande lijst; 

De kosten voor een fysiotherapeutische behandeling zijn (ongeveer, nl. afhankelijk van verzekering):

Behandeling: Prijzen:
Fysiotherapie € 30,00
Fysiotherapie aan huis € 43,50
Manuele therapie € 40,50
(Manuele) lymfedrainage € 43,50
Screening € 13,25
Intake en onderzoek na screening € 30,00

 

In welke gevallen wordt fysiotherapie vergoed vanuit de basisverzekering?
De vergoeding vanuit de basisverzekering hangt af van uw leeftijd en de vraag of u een aandoening hebt die voorkomt op een landelijk vastgestelde lijst van aandoeningen, die zijn geselecteerd als chronische indicaties, waarbij langdurige en/of intensieve fysiotherapeutische zorg geïndiceerd is.

Chronische aandoening?
Heeft u een chronische aandoening, zoals beschreven in de Nederlandse lijst van chronische aandoeningen, dan wordt de behandeling van deze aandoening vaak volledig vergoed vanuit de basisverzekering.
Houd er rekening mee dat u jaarlijks eerst uw eigen risico moet betalen (als u dit nog niet heeft betaald voor andere zorg).

Er is echter vastgesteld dat de eerste 20 behandelingen zelf betaald moeten worden of u moet hier aanvullend voor verzekerd zijn. De behandelingen die u daarna nodig heeft, worden vanuit de basisverzekering volledig vergoed. 

U bent 18 jaar of ouder
Bent u 18 jaar of ouder dan wordt fysiotherapie beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Dit is zoals hierboven beschreven in de gevallen wanneer u een chronische aandoening heeft.
In alle andere gevallen kunt u zich goed aanvullend verzekeren voor fysiotherapie.
Lees hiervoor goed de polis van uw zorgverzekeraar door. Sommige aanvullende pakketten kennen zelfs een onbeperkte vergoeding van fysiotherapeutische zorg.

U bent jonger dan 18 jaar
Bent u jonger dan 18 dan worden per indicatie de eerste 9 behandelingen voor fysiotherapie vanuit de basisverzekering vergoed. Mocht u daarna voor deze indicatie nog behandelingen nodig hebben, dan worden maximaal de volgende 9 behandelingen ook vergoed.
 
Onz
e praktijk heeft met alle zorgverzekeraars een contract.

Lees meer over fysiotherapie vergoedingen in 2015

Bron: www.defysiotherapeut.com

Disclaimer
De antwoorden op de gestelde vragen gelden in het algemeen en zijn bedoeld ter informatie. Wij raden u altijd aan eerst in uw eigen polisvoorwaarden te kijken. Ondanks alle zorgvuldigheid bij het opstellen van deze vragen en antwoorden kan het KNGF op geen enkele wijze aansprakelijk gesteld worden voor gevolgen voortvloeiend uit deze vragen en antwoorden.